Spring til indhold

Sådan vælger du de rette kontorlokaler

Er du på udkig efter nye erhvervslokaler til din virksomhed? Så læs videre og bliv meget klogere på, hvordan du vælger de rette kontorlokaler. Der er utrolig mange ting, man skal huske at have in mente, når man skal finde nye lokaler til virksomheden, og det er derfor vigtigt, at man forstår virksomhedens behov. Så bliver søgningen efter nye lokaler nemlig meget nemmere og mere smertefri.

Markedet for erhvervslokaler er stort, men med store krav til disse, kan det være en lang proces fra idé til underskrivning af kontrakt. Det er derfor vigtigt, at du gør dig visse overvejelser, inden du begynder at gå på jagt efter nye kontorlokaler.

Eje eller leje?

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om du vil eje eller leje kontorlokaler. Hvis du er en nyopstartet virksomhed med en begrænset mængde kapital, kan det være den helt rette løsning at leje, da du ikke skal betale et lige så højt beløb til start, som du skal, hvis du vil købe lokaler. Derudover skal du ikke selv betale for uforudsete udgifter, hvis noget går i stykker – du kan nemlig kontakte udlejningsselskabet eller viceværten, som vil tage hånd om problemerne. Du har på den anden side en anden frihed til at ændre lokalerne, så de matcher din virksomheds behov, hvis du vælger at købe lokalerne. Der er altså fordele og ulemper ved begge dele, og du skal derfor finde ud af, hvad der matcher din virksomhed og økonomi bedst.

Fremtidig vækst?

Det kan naturligvis være svært at spå om fremtiden, og du har muligvis ingen idé om, hvordan din virksomhed ser ud om 2-3 år. Det er dog vigtigt, at du ved, hvilke forventninger og mål du har til vækst i virksomheden inden for en overskuelig årrække. Hvis du regner med at udvide med 10 medarbejdere inden for 2 år, kan det nemlig være en god idé allerede nu at finde kontorlokaler, der kan huse flere medarbejdere i fremtiden. Så slipper I for at skulle finde nye lokaler igen allerede inden for få år.

Kunder på besøg?

Hvis du har en virksomhed, hvor I ofte får kunder på besøg, er det meget vigtigt, at dette også er med i dine overvejelser, når du skal finde nye kontorlokaler. Hvis dine kunder kommer langvejsfra, kan det være en god idé at finde lokaler tæt på motorvejen. Hvis de kommer fra nærområdet, kan det være en god idé at finde lokaler, der er centralt placeret i byen. Og hvis du har svært ved at rekruttere medarbejdere, bør du også overveje at rykke virksomhedens lokaler til en placering, hvor potentielle medarbejdere befinder sig. Derudover skal du naturligvis også huske, at lokalerne skal afspejle din virksomhed. Hvis de er ældre og slidte, bør du overveje at renovere eller simpelthen finde andre kontorlokaler, der vil matche din virksomheds identitet.