Spring til indhold

Lej dig til succes

Som virksomhed – og særligt en nystartet én af slagsen – er der rigtig mange ting, man skal forholde sig til og have styr på, så dagligdagen kører, og tallene bliver grønnere og grønnere. En af de ting er kontoret og dermed basen for det positive arbejde. Afhængig af virksomhedstypen er der store forskelle på, hvilken type kontor man har brug for, både når det kommer til størrelse, beliggenhed og ekstra forhold som eksempelvis mødelokaler, showroom og lignende. Vi ser på nogle af fordelene ved at leje sig til drømmekontoret, og vi ser på, hvordan det at leje kan give muligheder på forskellige niveauer.

Leje giver fleksibilitet

Når man ejer, forpligter man sig på en lang række forskellige parametre og på forskellige niveauer. Vælger man derimod at leje sig til lokaler, binder man sig knap så meget, hvilket har flere positive betydninger. Som start up-virksomhed befinder man sig ofte i en form for mellemtilstand, hvor man kun kender status quo nu og ikke ret langt ud i fremtiden. Man håber naturligvis på at vækste, men man ved ikke, om man gør det, og hvis man gør, aner man ikke, hvornår det sker. Derfor kan man risikere ret hurtigt at befinde sig i den situation, hvor man har for lidt plads, fordi der pludselig er brug for flere medarbejdere, mere lagerplads eller lignende. Når man står i den situation, er det helt optimalt at være lejer. På den måde kan du let sige lejemålet op og søge nye græsgange, hvorimod du skulle ind i en længere salgsproces, hvis du ejede lokalerne i stedet. Når det er sagt, giver det god mening at tænke lidt stort som start up-virksomhed, således at du, når du skriver under på lejekontrakten for dine nye lokaler, har bare en lille smule ekstra plads, så du ikke skal flytte lokaler, hver gang du vækster en lille smule.

Rum til mere

Jo færre penge du bruger på dine lokaler, des større mulighed har du for at lægge pengene andre vigtige steder, såsom kommunikation, branding og marketing. Disse forhold er alfa og omega i starten, og skal du prioritere én ting i opstarten, vil det i mange tilfælde være klogt at lægge fokus her.