Sådan øger du medarbejdernes koncentration

For at dine ansatte kan udføre deres arbejde på bedste vis, må de være koncentrerede. Mangler de fokus, er det svært at udfolde sig kreativt og effektivt. For at øge koncentrationen skal rammerne på arbejdspladsen være i top. Evnen til at koncentrere sig påvirkes af forskellige aspekter, og derfor er der en del ting, du som arbejdsgiver kan gøre for at hjælpe de ansatte godt på vej. Læs med her på siden for at finde ud af, hvordan du kan skabe gode rammer, så koncentrationen bliver bedre på arbejdspladsen.

Skab en god akustik i erhvervslokalerne

Akustikken i et rum påvirker mennesker langt mere, end mange tror. Svenske undersøgelser viser, at en god akustik på arbejdspladsen øger medarbejdernes koncentration og mindsker stressniveauet. Er der dårlig akustik, skal hjernen i stedet bruge masser af kræfter og energi på at abstrahere fra støjen. Dårlig akustik kommer af rum med en minimalistisk indretning, store vinduespartier, højt til loftet, hårde overflader og møbler af hårde materialer. For at skabe en bedre akustik i erhvervslokalerne kan bløde møbler, rumdelere, reoler, tæpper, opslagstavler og vægkunst tilføjes til rummene. Derudover kan du købe lydabsorberende løsninger såsom akustiklofter og plader på væggene. 

Sørg for, at medarbejderne får sund mad

Det, som mennesker spiser, fungerer som benzin til hjernen. Spiser de ansatte en usund og ikke særlig varieret kost, præger det koncentrationsevnen. Du kan selvfølgelig ikke styre, hvad medarbejderne spiser derhjemme – men du har indflydelse på spisevanerne på jobbet. Sørg for, at de ansatte altid har adgang til frisk frugt. Det fungerer som et lille energiboost på en lang arbejdsdag. Du kan også arrangere frokostordninger for de ansatte. Her bør du vælge ordninger med masser af sund og varieret kost. Det er især godt at tilføje råvarer som fisk, spinat, avocado og blåbær til frokosten. Disse fødevarer er nemlig guf for hjernen. 

Flyt medarbejderne rundt

Hjernen forbinder hurtigt steder med bestemte opgaver. Derfor kan de ansattes koncentration helt automatisk falde, når de sætter sig ved deres sædvanlige skrivebord. Prøv derfor at flytte medarbejderne rundt ved at rokere med jævne mellemrum eller give dem mulighed for at arbejde alternative steder. Det kan være i mødelokaler, sofaer eller ved fritstående skriveborde.