Derfor er det ikke (nødvendigvis) en fordel med et centralt kontor

Ved valg af kontorlokaler er der mange, der går efter en placering i centrum af byen. Det kan give rigtig god mening i mange sammenhænge. Det gælder imidlertid samtidig, at der er rigtig mange fordele ved ikke at vælge en central placering. Dem kigger vi nærmere på her. 

Du sparer penge ved at søge uden for bygrænsen 

Den helt store fordel ved at vælge et kontor uden for byen er naturligvis, at du kan spare rigtig mange penge på denne måde. Du betaler ganske enkelt en hel del for at have et kontor i centrum, og det er ikke altid, det er pengene værd. 

Særligt hvis du er på udkig efter større kontorlokaler, kan det give god mening at vælge en mere afsides placering. Når du gør dét, får du nemlig væsentligt flere kvadratmeter for pengene. 

Det er nemmere at komme til og fra et ”afsides” kontor 

Har du kontor lige midt i byen, følger der kun sjældent parkering med til lejemålet. Det vil sige, at både ansatte, samarbejdspartnere og kunder får svært ved at holde tæt på lokalerne, og det er naturligvis ikke ligefrem en fordel. 

Særligt, hvis du ofte har møder med kunder eller samarbejdspartnere, som kommer kørende langvejsfra, kan det faktisk være en fordel at vælge en mindre central placering. Find eksempelvis et lokale tæt på motorvejen, så det er nemt rent transportmæssigt. Sørg desuden for, at der er parkeringspladser, så dette heller ikke bliver et problem. 

Mange virksomheder søger uden for byen 

En sidste fordel ved at søge uden for byen er, at der er mange andre, der gør det samme. Er du interesseret i at kunne sparre og samarbejde med andre virksomheder, kan det være en fordel at følge deres eksempel og droppe den centrale placering. 

Hvis du finder lokaler i en større kontorbygning, er der mulighed for at drage nytte af de andre virksomheder i bygningen. Særligt, hvis du kan finde kontor i en bygning, hvor der ligger andre virksomheder, der beskæftiger sig inden for nogenlunde samme felt som dig, kan der virkelig være noget at hente på denne måde.