Bæredygtighed? Sådan gør du kontoret mere bæredygtigt

Du bør uden tvivl overveje, hvordan du kan gøre kontoret i virksomheden mere bæredygtigt. Bæredygtighed er nemlig ikke blot godt for miljøet, men det kan ligeledes være med til at tiltrække nye kunder, forbedre de ansattes tilfredshed og sundhed samt reducere energiomkostninger. Men hvordan kan du gøre kontoret mere bæredygtigt? Det kan du læse meget mere om lige her.

Genbrug og sorter affaldet

I henhold til bæredygtighed er det ikke til at komme uden om genbrug og affaldssortering. For at gøre det så let for medarbejderne som muligt at affaldssortere til genbrug er det en god idé at opstille forskellige genbrugskasser på kontoret. Dediker genbrugskasserne til diverse formål, og gør det tydeligt for de ansatte at se, hvad der skal i hvilke genbrugskasser. Opstil genbrugskasser til papir, glas, plast, blækpatroner og elektronisk affald. Elektronisk affald tæller bl.a. computere, skærme, kabler og printere. 

Tilføj en masse grønne planter

Undersøgelser viser, at grønne planter på kontorer er med til at gøre de ansatte mere effektive og mere lykkelige. I undersøgelsen steg medarbejdernes produktivitet med 15 % ved tilføjelse af levende planter. Derudover er planterne med til at reducere luftforurening, udsende ilt og reducere støjforureningen. 

Lad virksomheden gå papirløs

De digitale muligheder i dag betyder, at virksomheder faktisk kan gå papirløse. Heldigvis er mange organisationer i dag godt på vej, og dette er altså en bæredygtig måde at drive virksomhed på. Dog er det ikke alle former for virksomheder, der kan gå 100 % papirløse. I disse tilfælde bør virksomheden dog sørge for indstille printerne til at udskive på begge sider af papiret samt genbruge alt papir. 

Reducer kontorets energiforbrug

Vælger du som virksomhed at have fokus på at reducere energiforbruget, vil dette både være godt for miljøet og pengepungen. Efterse kontorets områder for at se, om visse områder bliver unødigt afkølet eller opvarmes – dette kan f.eks. være opbevaringsområder. Sørg ligeledes for, at kontorets temperatur når et punkt, som både er komfortabelt og prisvenligt – både sommer og vinter. 

Luk computerens applikationer, som alligevel ikke bruges, og ændrer computerens indstillinger, således alle programmer ikke blot åbnes ved login. Slutteligt er det en god idé at installere sensorlamper ved områder, der ikke behøver tændt lys konstant.