Åbent kontorlandskab – hvorfor er det en god idé?

Det er blevet yderst populært at have et åbent kontorlandskab i mange virksomheder. Måske går du selv med tanken, om det var en god løsning for din virksomhed. 

Det er meget forskellige fra virksomhed til virksomhed, om det giver mening. Vi vil derfor hjælpe dig med at gøre dig opmærksom på nogle af fordelene ved åbne kontorlandskaber. Læs med her i indlægget, og bliv klogere på, om det kan være en løsning for din virksomhed. 

Spar plads og penge

Når du får et åbent kontorlandskab, er der rig mulighed for, at der bliver sparret en masse plads. Skal hver enkelt medarbejder have et kontor hver, kan der gå meget plads til spilde. Dette undgår du dog med et åbent kontorlandskab. 

Her er det nemmere at opdele i forskellige zoner, samtidig med at medarbejderne sidder i det samme rum. 

Ved at spare en masse plads kan du typisk også spare en del penge. Oftest hænger det jo sammen med, at et mindre kontorlokale er billigere end et større kontorlokale. Det kan derfor være en rigtig god løsning, hvis du ønsker at spare penge på huslejen. 

Bedre samarbejde på tværs af afdelinger

Ved at have et åbnet kontorlandskab er det også lettere for medarbejderne at samarbejde på tværs af afdelinger. Det gør det noget nemmere at kommunikere, da alle er forholdsvis inden for rækkevidde. 

Det kan derfor gøre en arbejdsgang mere effektiv. Man slipper nemlig for at skulle skrive frem og tilbage, hvis man sidder vidt forskellige steder i bygningen. Ved at kunne snakke sammen face to face er der mindre risiko for, at der bliver misforstået noget.  

Bedre sociale forhold imellem kolleger

Når man sidder flere medarbejdere sammen i et åbent kontorlandskab, er det ofte også lettere at interagere med hinanden. Det gør det nemmere for dine medarbejdere at danne et socialt bånd til hinanden. Det kan gøre, at dine medarbejdere har endnu mere lyst til at gå på arbejde hver dag. 

Et godt socialt bånd kan gøre underværker for en arbejdsplads. Det er nemlig med til at skabe arbejdsglæde. Dette er derfor helt sikkert også en fordel, der er værd at tage med, når du får et åbent kontorlandskab.